tisdag, november 07, 2006

tidig julstämning...

Insåg häromdagen att jag vid flera tillfällen fallit i fällan och börjat "jula". Redan. Fru W anser annars att julpynt i oktober är i det närmaste brottsligt, och vill gärna hålla det till december. Eller - TRODDE att hon ansåg.

För efter att ha gått igenom vad som REDAN är gjort och införskaffat i julpysselväg inser Fru W att hon förmodligen är att betrakta som ganska grov brottsling enligt egna kriterier. Hittills har jag bestämt en obligatorisk pysselhelg med vänner (sista helgen i november), beställt onämnbara mängder material till detta pyssel från Panduro, tillskansat mig ett alldeles eget besök på IKEA och frossat i julpynt och pyssel, tagit de obligatoriska 753 bilderna på barnen iklädda tomteluvor - OCH framkallat desamma! För visst är det så att alla vi känner hyser en innerlig längtan efter bilder på just barnen W iklädda tomteluvor? Äh. Jag struntar i om de gör det eller inte. Fru W har ett enormt behov att skicka bilder på sina barn iklädda tomteluvor till alla hon känner. Gillas det inte går det bra att kasta dem.

Dessutom har paketkalendern planerats (dock inte färdigställts) och julklappslistorna börjat ta form. Fast i år är det en strikt "enpaketspolicy" som gäller i familjen W. En paket till varje barn från respektive yttre familjegrupp (dvs EN paket till L från farmor/farfar, EN paket till L från mormor & L etc). Förra julen var en obehaglig uppvisning i materialism och ett vansinnigt konsumtionssamhälle med typ en miljard julklappar överallt och barn som knappt hann titta på ett paket innan det var dags för nästa. MEN, trots - eller kanske ännu mer på grund av - enpaketspolicyn behöver julklapparna organiseras upp en del. Och som den storasyster med präktighetskomplex Fru W ändå är så ordnar hon det.

Motvilligt måste jag alltså erkänna att jag GILLAR att "jula" - fast det bara är november. Något får man ju göra för att ta igen att man inte kan dricka riktig glögg i år - heller. Undrar just när vi skall baka det årliga pepparkakshuset? Mellan lussebullsbaket (lör 9/12) och födelsedagskalaset (sön 10/12)?

Inga kommentarer: