måndag, november 27, 2006

en julclementin?

Inför barnens luciatåg på dagis började Fru W, pedagogisk som hon är, att förbereda snart-3-åringen på det här med lucior, stjärngossar, pepparkaksgubbar och tomtar. Tog fram en bild för att han skulle se vad det handlade om och berättade att de flesta andra barnen nog skulle klä ut sig till någonting den 13/12. Sonen studerade skeptiskt bilden och tittade sedan på mamman som frågade honom vad han ville klä ut sig till. Han funderade en stund och sa sen klart och tydligt:

"Jag vill klä ut mig till clementin!"

Väldigt gulligt, lite påhittigt, ganska originellt. Och efter en veckas funderingar har jag kommit på att det är heeelt omöjligt. Hur sjutton gör man en clementindräkt?

Lillasysters reaktion var mer konkret (och ur mammasynvinkel enkel). Hon gick resolut ut i hallen och hämtade ur sin möss- och vantlåda - sin tomteluva.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men du! Det skall inte vara ömöjligt! Om man tar oreange tröja och oreanga kalasbyxor också fixar en oreange kjol i vuxenstorlek som man syr ihop nertill med hål för benen och armarna och fyller upp den med hushållspapper *gapskratt* Men det är ju det där med oreange... Fast gult borde funka också. Tänk på det!
:oD

FruW sa...

Plötsligt fick jag hopp! Får väl köpa vitt och färga till orange i så fall... Borde gå. Om sonen accepterar hushållspappret alltså... Fast man kanske kan "fordra" den med skumgummi istället. Tusen tack!!!