torsdag, februari 01, 2007

Den lilla världen och den stora

När herr W kommer hem från jobbet händer det inte alldeles sällan att han uttrycker en åsikt om något han hört på radio på vägen hem, eller något han läste i tidningen på morgonen. Det kan vara om nästan vad som helst. Det spelar ingen roll. Med 99,9% sannolikhet har fru W inte hört talas om vad-det-nu-är-herr-W-vill-prata-om. Och det är såklart inte så stimulerande att först behöva sätta in sin diskussionspartner i pigdebatten, eller Bush-regimens fall i USA innan man kan få något slags respons på sin egen åsikt. Dessutom faller det ju lite när en diskussionspartner nästan helt säkert redan är på din sida eftersom det är du som introducerat honom/henne i problemet...

Men frågar du fru W vad som hände i senaste avsnittet av Greta Gris, Traktor Tom eller Fifi-och-blomsterfröna kan du få en fullödig uppdatering med senaste nytt. För det konsumerar nämligen barnen W varje morgon. Och till alla småbarnsföräldrars stora förtvivlan har producenterna av barn-morgonTV förstått hur små barn fungerar. De kör samma avsnitt så ofta att barnen lär sig det utantill - och det gör det bara ännu roligare! Att föräldrarna blir galna på kuppen tar ingen hänsyn till.

Dessutom kan fru W pinsamt mycket om de serier som visas mellan kl 10 och klockan 12. Det är nämligen då fru W sitter i soffan och ammar och försöker vila lite (och eftersom jag förmodligen är galaxens sämsta på att sova på dagtid är TV:n på).

Har man något världsproblem man vill lösa, en politisk fråga man vill diskutera eller något annat av någon som helst vikt man vill ha en åsikt om bör man kanske vända sig någon annanstans. Vill man däremot ha dagens TV-utbud upprabblat för sig i snabbreferat är fru W det enda rätta stället.

Och när man inte tar in så mycket nyttig info har man ju inte så mycket att säga själv oavsett vad det handlar om. Så om du behöver någon som lyssnar torde jag platsa i galaxens elit just nu.

Behöver det tilläggas att fru W just precis nu är i skriande behov av lite vuxentid utan barn?

Inga kommentarer: