onsdag, mars 07, 2007

Vi slapp!

Än så länge i alla fall. Ingen kräksjuka här ännu. Frågan är bara hur mycket man skall isolera sig - och hur mycket man KAN isolera sig för att slippa få vissa sjukdomar...

Fru W:s oförmåga att producera inlägg här beror på annat. Namnfest för lillasyster W bland annat. Som de hedningar barnens föräldrar är döps nämligen inte barnen kyrkligt. Namnen firas istället högst prosaiskt med kalas hemma och lite prat om namnen och varför det blev just de namn det blev. Kan tilläggas att lillasyster W:s båda förnamn betyder "strid" och "kämpe"... Det visste vi inte när vi valde dem, men förmodligen passar de ganska bra.

Liten rolig detalj kring namngiviningen - eller snarare kring presenterna (som såklart följer doptraditionen). Båda systrarna W:s namnfester har resulterat i en bra smyckeskrinsbas för tjejerna. Flera fina halsband och armband har de fått - och så en och annan sparbössa. Men när storebror W hade sin namnfest var det många som fick huvudbryderier. Mormor W och L var konsekventa och gav storebror ett halsband (i egen design med ärvt guld och ärvda stenar), men resten hade problem. Det blev mycket bra såklart, många fina sagoböcker och någon extra sparbössa blev det. Men jag undrar om folk får lika mycket huvudbryderi när pojkar döps traditionellt? Skall bli intressant att se presentskörden när barnens W:s tvillingkusinpojkar döps.

Inga kommentarer: