måndag, april 23, 2007

Mellansyster W har fyllt 2 år!

Och det är faktiskt mest därför som fru W inte har hängt här särskilt mycket (alls) den senaste veckan. Mellansyster W fick nämligen inget ett-årskalas, och mamma W:s dåliga samvete över detta lade ambitionsnivån för 2-årskalaset på en liiiiite för hög nivå.

Förra veckan såg dagis-dagarna ut ungefär så här: Upp kl 7. Få iväg storebror och mellansyster till dagis. Åka iväg med lillasyster W till stan och fixa - antingen en present, eller hjärtformade ballonger, eller vin till maten. Komma hem med lillasyster W och tvätta och greja med presenterna (tex var det ju en trädocksäng som MÅSTE målas och dekoreras med blommor och nyckelpigor). Få i oss lite mat. Hämta huliganerna på dagis. Eftermiddag: sysselsätta huliganer och lillasyster. Vid fem-tiden: Herr W kommer hem och får ställa sig och laga mat, för det har mamma W inte hunnit (eller prioriterat). Mamma W möter pappa W i dörren där han får en kort rapport om barnens mat- och sovstatus. Mamma W åker och gör något ärende (alternativt klipper sig). Mamma W kommer hem, efter middagen, tar ett eller två barn och gör natt med dem/det. När alla barnen somnat, mellan kl20.30 och kl 21.00 oftast, har det slagits in presenter, hämtats tvätt, eventuellt duschat och sen har det varit höööög tid att sova.

Kalaset blev i alla fall lyckat, maten god och tårtorna fick godkänt av födelsedagsbarnet. Och ALLA kusinerna kunde komma. Vi var 17 vuxna och 10 barn (familjen W inräknat) som mest, och inga barn var för sjuka för att komma. Så inför nästa födelsdag hoppas jag att det dåliga samvetet är dövat. Alternativt att dygnet har blivit dubbelt så långt.

Inga kommentarer: