torsdag, april 26, 2007

Gänget besöker mammas jobb

Så här är det att besöka sin arbetsplats med alla sina tre barn. Konversationen blir i bästa fall varken hackad eller malen.

Fru W: "Heeeej! Vad kul att ses.. L! Kom hit! Spring inte ut i hallen, håll dig i fikarummet! ... Vad länge sen. Hur har ni det?"

Kollega1: "Heeej! Har du med dig alla tre, vad roligt. Då har du fullt upp hemma nu?"

Fru W: "V, sätt dig här på stolen nu, vi skall fika! Varsågoda och ta kaka, jag har faktiskt hunnit baka, tro det eller ej. L! Kom hit! Spring inte ut i hallen, håll dig i fikarummet!"

Kollega2 kommer in i fikarummet: "Heeej! Har du med dig alla tre, vad roligt. Då har du fullt upp hemma nu?"

Fru W: "Jodå, visst har jag att göra. Det är nästan så man längtar hit ibla... L! Kom hit! Spring inte ut i hallen! (till kollega:) Tänk att få dricka en kopp kaffe ifred någon gång..."

Kollega3 kommer och hälsar: "Heeej! Har du med dig alla tre, vad roligt. Då har du fullt upp hemma nu? Vad duktig du är, har du hunnit baka också?"

Kollega4 går förbi, får något bekymrat i blicken och säger: "Hur orkar du?"

Chefen kommer: "Heeej! Har du med dig alla tre, vad roligt. Då har du fullt upp hemma nu? Skall jag hämta en kopp kaffe till dig?"

Fru W, ståendes vid bordet, och försöker överrösta en skrikande lillasyster W som ligger i famnen: "Ja tack, med mjölk. V, sätt dig ner och ät din kaka nu. L! Kom hit! Spring inte ut i hallen! Och hur har ni det här då? "

Kollega1 igen: "Vi har skramlat till en present till lillasyster W, hoppas den passar!"

Fru W (fortfarande överröstandes skrikande lillasyster) : "Åh, tack, det hade ni verkligen inte behövt... Nej L, paketen är inte till dig den är till lillasyster, men du kanske kan hjälpa henne att öppna de... Ja, V, såklart skall du också få hjälpa till, du får öppna från andra sidan. Jo L, det får hon visst! Tack alla så jättemycket! (och sen som svar på storebrors ryck i byxbenet) Ja, L, du får gå ut i trapphuset om du är försiktigt och tar med dig V!"

Kollega1: "Vill du ha kvittot så du kan byta om den inte passar?"

Fru W: "Åhh, nej då, det blir så bra så!" Vad tyst det blev... Bäst att kolla huliganerna i trapphuset. "Ursäkta mig ett ögonblick, jag måste bara kolla dem ute i trapphuset" Springer iväg med lillasyster W vrålandes på armen. Samlar in busande storasyskon och tvingar dem tillbaka i det nu inte alls så spännande fikarummet.

Kollegorna 1-5 plus chefen har nu suttit betydligt längre i fikarummet än vad fikapausen egentligen är, och börjar så smått droppa av. Chefen stannar faktiskt längst, tillsammans med kollega 1 och hjälper till att röja av. Det skall han ha cred för!

Fru W stoppar ner skrikande lillasyster i vagnen, fångar in huliganerna, stoppar in dem i vagnen också, tillsammans med present, halvätna bananer, det som blev över av kakan. Fru W:s kaffekopp är inte ens halvdrucken, och inte ett enda skvaller har hon hunnit få ut av vistelsen. Men jag har ju i alla fall varit där och visat mig. De lär inte glömma bort oss i första taget kan jag lova.

Inga kommentarer: