torsdag, januari 04, 2007

det lilla biläventyret

Hur hämtar man en ny bil med två vuxna och tre barn? Jo man tar med hela högen. För någon måste ju köra den gamla bilen hem. Ett koncept som inte gick alldeles hem hos storebror W. VArför kunde inte alla åka i den nya bilen hem? Och mellansyster W lyckas charma bilförsäljaren genom att springa fram till honom och klättra upp i hans knä. Bara sådär. Kanske var det därför som herr W lyckades pruta lite extra på bilen? Eller så var det hans otroliga förhandlingsförmåga.

I otäckt traditionell anda var det herr W som fick genomgången av bilen medan fru W försökte hålla ordning på de två "stora" barnen. Lillasyster sov gott i bilstolen hela tiden. Storebror, som älskar bilar (skall återkomma till denna diskussion en annan gång), skulle prompt klättra in i bilens baksäte och det tog en bra stund innan jag lyckades övertala honom att ta av sina leriga stövlar... En bra stund och ganska mycket högljutt bråk... Inne i bilhallen. Samtidigt skakade mellansyster W av sig sin rädsla för ekot i bilhallen och insåg tjusningen med springa och gömma sig bakom bilarna. Och kladda (och pussa!) på den skinande lacken. Och knacka på alla lampor man kom åt. Det var en hel del faktiskt. Ju roligare det blev, ju modigare blev hon, och hips vips var hon försvunnen! Bland sådär en 200 bilar i en stor bilhall hörde jag bara hennes förtjusta skratt - och hade inte en chans att avgöra varifrån det kom. Efter någon minuts vilt panikletande hittade jag henne bakom en bil. Där stod hon och skrattade gott, glatt omedveten om att hon varit en hårsmån från döden. I alla fall i scenarierna i mitt huvud.

Bilen transporterades hem - via Backaplan, där ny bilstol till storebror inhandlades. Eftersom den såklart måste testas innan vi köpte den, innebar det att fru W stannade i affären med två ganska trötta storasyskon och en sovandes lillasyster W. Två trötta barn som ville ha allt de såg i leksaksväg. Och såklart inte fick det. Vilket naturligtvis utlöste diverse öppna konflikter som fru W löste mer eller mindre pedagogiskt. Mer pedagogiskt i början, och mindre pedagogiskt ju längre tiden gick. Bilstolen befanns slutligen passa, och inhandlades. Eftersom storebror var så förtjust i den nya bilen ville herr W gärna göra honom till lags och låta honom åka i den hem. Men då måste ju bilstolen monteras på RIKTIGT först. Och det tog sin lilla tid kan jag säga. På en mörk parkeringsplats, med två lösa barn och ett i barnvagnen (där det i vagnen tillråga på allt höll på att vakna och var mycket berättigat vrålhungrig), det blåste och regnade lite lätt och fru W ville helst av allt hem och mata sina hungriga telningar.

Det var en vecka sen snart, och jag har fortfarande inte suttit i den nya bilen. Igårkväll gjordes den i ordning med alla bilstolar och bagaget utrymdes (sommardäcken låg ju där). Jag kunde förvisso ha kört den själv en liten runda innan, men det har liksom faktiskt inte funnits tid. Vi har haft besök, eller så har vi bara MÅSTAT gå ut när det för en gångs skull varit fint väder. Och jag kommer ju att få sitta i den tids nog.

Inga kommentarer: