tisdag, juli 31, 2007

Liseberg

Dagen har ägnats åt Lisebergsbesök med alla barnen W. Det var inte alls planerat. Imorse fick fru W sovmorgon ända till klockan åtta (märker ni att inläggen nästan alltid är producerade de dagar då fru W haft sovmorgon?), åt frukost och knallade ner i det mycket sunkiga garaget för att plocka iordning bland lådorna som Myrorna förhoppningsvis hämtar i morgon. Efter en timmes pyssel bland spindlar, nerrasad puts och gamla grejer pustade undertecknad upp för att tvätta av sig. Insåg då att molnen på himlen inte var alldeles heltäckande och framför allt inte alldeles svarta. Eftersom Lisebergsbesöket förra året formligen regnade bort (de stängde typ alla åkattraktioner och barnens största behållning var fiskdammen...) och årets planerade besök skjutits upp för att inte bli lika blött och misslyckat, och eftersom väderprognosen sa "soligt och 16-18 grader" lade jag fram Lisebergsidén för herr W (som slumrade i soffan eftersom han inte haft sovmorgon...). Svaret blev inte "NEJ", och följaktligen packades barn, vagnar, regnkläder (för säkerhets skull), nödproviant och extrakläder in i bilen och vi åkte iväg. Det är rätt så skönt att bo 10 minuter från Liseberg, för OM allt skulle krascha och inget är roligt kan man bara åka hem och åka dit igen en annan dag. I alla fall kan man intala sig det.

Barnen tyckte i alla fall att det var roligt, och det tyckte faktiskt vi med. Lillasyster W hade kanske inte så mycket ut av själva attraktionerna, men hon hade desto mer att titta på och var fantastiskt nöjd under de sex timmar som besöket blev. Trött men glad. Storebror och mellansyster W har åkt farfarsbilar, karusell, kaninresan, pariserhjul, barnbåtar, drakbåtar och sagoslottsrundan. Till mellansysters förtret har storebror också åkt flygplanen. Hon var för kort och fick alltså inte åka.

Dagens kommentar kom efter kaninresan (snälla båtar som går runt i en slinga där man ser mekaniska lisebergskaniner överallt) som mamma W åkte med barnen. Tilläggas bör väl att mamma W faktiskt tyckte kaninresan var riktigt trevlig (om man bortser från de manisk nickande och leende kaninerna som inbland ser ut som om de äter barn). Barnen W hade strax innan åkt karusell på varsin cirkushäst tillsammans med pappa W. När vi går av båtarna frågar jag dem vad de tyckte. Svaret blir:

"Mamma, nu vill vi åka en RIKTIG karusell igen!"

Undrar om jag någon gång lär mig att barnen inte alltid (läs: oftast inte) uppskattar samma saker som vi vuxna gör. Och om jag någon gång lär mig det - kommer jag någonsin att lära mig förstå VAD det är som lockar dem? Eller är det kanske inte meningen att man skall det...

Dags att gå och lägga sig och förbereda sig på mammamorgonen i morgon. Den kan bli hur som helst. Lillasyster W däckade tidigt och kan få en jobbig natt med hosta och mycket drömmar med tanke på allt som hänt idag. Till på köpet kan hon vakna tidigt. Storebror och mellansyster somnade sent eftersom de var så uppspelta vid läggdags. Kanske sover de länge imorgon? Fast det brukar sällan ha något samband. Förmodligen vaknar de tidigt som attan och vill sedan gå och lägga sig igen vid tio. Det vill nog mamman med!

Inga kommentarer: