fredag, maj 09, 2008

Familjen W spelar fotboll...

Tag en högst ordinär 60-talsvilla. Lägg en oregelbunden, högst knölig och bristfälligt klippt gräs/mossmatta bredvid. Köp ett styck fotbollsmål på Toys`R Us och placera det på gräsmattan. Var sedan lite kreativ och konstruera ytterligare ett mål av gamla vägkoner. (Under tiden kan du lägga pannan i djupa veck och fundera på hur man kan komma på idén att köpa ETT fotbollsmål...?) Tag två strandfotbollar (dvs lätta saker i plast), varav en är halvmjuk.

En solig och härligt sommareftermiddag/kväll gjorde herr och fru W ovanstående (ja, huset och trädgården och det låg ju redan på plats - det hade andra och vi fixat tidigare) och trodde att vi skulle spela fotboll med våra barn. Så här går det till när familjen W spelar fotboll.

Mamma W, pappa W och storebror W börjar i stor stil med att dela in oss och mellansyster W i lag. Mellansyster W vill inte dela in i lag. Vi gör det i alla fall. Sen börjar vi spela.

Lillasyster W äntrar planen (oinbjuden), springer fram och tar bollen med händerna, och rymmer ut från planen, upp på altanen med den, vilt skrattandes. Bollen dumpas i den förbjudna hinken med grodyngel som står på altanen.
Storebror återbördar bollen, men bryter ihop när han känner att bollen är blöt. Mamma W tröstar, torkar bollen och sparkar ut den i spel till mellansyster W. Mellansyster W har dock tröttnat på att vänta på boll nr 1 och har gått för att hämta boll nr 2 i rabarberna. Väl där hittar hon en snigel som måste undersökas. Boll nr 1 fångas istället upp av pappa W som snyggt dribblar sig fram till målet (det är lätt att göra det när ingen försöker hindra en) och gör mål. Storebror bryter ihop igen, för pappa gjorde ju mål i STOREBRORS mål. Mamma W tröstar igen och lockar med storebror upp på plan för att försöka göra mål på pappa W. Pappa W vill gärna ha hjälp i målet, så han placerar raskt mellansyster W där, med uppgift att vara målvakt. Mamma W och storebror dribblar och passar sig fram mot pappa W och målet (det går sådär - vi har ju motstånd!) och storebror skjuter ett ganska löst skott på mål, mot sin mellansystermålvakt. Skottet går lätt in, för målvakten står med ryggen mot planen och donar med målnätet och hänger upp fiktiva polkagrisar i det. Mamma och pappa W applåderar storebrors insats, varpå mellansyster bryter ihop för att storebror gjorde mål på henne. Vi lockar då henne att försöka göra mål i storebrors mål. Hon dribblar (barfota - hon vill INTE ha på sig gymnastikskor) sig fram mot målet. Storebror får panik och springer som en galning mot målet för att agera målvakt. Mellansyster tvärstannar och säger surt:
"Gå bort! Jag vill inte ha någon målvakt!"
Storebror tjurar emot och sätter sig tungt i målet. Han tänker minsann inte gå bort. Lillasyster äntrar scenen igen (det visar sig senare att hon under tiden sysselsatt sig med sin favoritsysselsättning - grodröra) och rusar fram till storebror, brottar omkull honom och börjar dra i hans tröja, fortfarande vilt skrattandes. Storebror försöker försvara sig, alltmedan mellansyster tjurigt envisas med att hon inte alls vill ha någon målvakt, så han skall gå bort!

Mamma W och pappa W beslutar efter en snabb kik på klockan att det börjar bli dags för pyjamasning, och informerar barnen W om detta. Tokigt nog tänker vi att de ändå inte verkar tycka det är roligt. Det borde vi inte tänkt. Total härdsmälta vidtar när inget av barnen vill avsluta "fotbollsmatchen".

Trots allt tyckte de nog om det. Och mamma W älskade det!

En varm vårkväll i maj, blommande fruktträd, och världens bästa familj. Man kan inte ha det bättre.

2 kommentarer:

Cicki sa...

Underbart. Jag hade bilden av er framför mig hela tiden jag läste. Och jag log samtidigt. Jag gissar att ni hade lika kul allihopa även om det var lite "bryta ihop" mellan varven.....:-)

Anonym sa...

Mmmm! Det ar livet.
Det var harligt att lasa och jag liksom ovanstaende sag bilder av varje lilla handelse i "matchen" -- tror jag t.o.m kande dofter.
Krama din familj hart och lange.
Vi kramar er med laaanga armar hela vagen harifran.
/A-H