torsdag, april 24, 2008

Prickiga korvar. Nej, barn!

Tji fick jag. Som trodde att de två lite större barnen skulle få vattkoppor lite lindrigare. Moahahaha.

En dag efter att lillasyster konstaterats vara med vattkoppor, upptäcktes några prickar (typ tre) på storebror och ungefär lika många på mellansyster. Lillasyster var hysteriskt prickigt överallt - i hårbottnen, i munnen, i öronen... Väldigt symmetriskt, så hon var ganska fin, men det kliade ju förstås. Storebror och mellansyster hade sina tre prickar (otvetydiga vattkoppor, men väldigt få) i två dagar - och inget mer hände. Mamman började (gör ALDRIG det) pusta ut. På kvällen dag tre får storebror 40 graders feber. På morgonen var han prickigare. Mycket prickigare. Men trots prickarna var de rätt pigga, så mellansyster födelsedagskalas genomfördes trots allt (av åtta deltagande barn hade 4 vattkoppor, och 3 hade precis haft det). Det blev ett riktigt bra kalas, vi kunde vara ute på altanen för vädret var riktigt fint och varmt och mellansyster blev ordentligt firad med barbapapatårta enligt önskemål (ja, det var en Barbazootårta för att vara exakt).

Kvällen kom, och med den feber på båda de stora. Natten kom och gick, med en hel del avbrott för kli och feberdrömmar. Morgonen kom, och med den - prickar igen. Storebror och mellansyster var nu MYCKET prickigare än lillasyster varit. Och det är de fortfarande. Nu, en dryg vecka efter att de första prickarna visade sig, är lillasysters vattkoppor torra och skorporna börjar trilla av. Storebrors vattkoppor är också torra men inte riktigt lika läkta som lillasysters. Mellansyster, som var prickig beyond imagination (det fick liksom inte plats mer prickar på hennes kropp, hon kunde inte varit prickigare), har några koppor kvar som vätskar sig, men de flesta börjar torka. De börjar nog bli lite friskare nu. Febern är borta och det kliar inte så mycket.

Nu undrar vi bara om de tänker börja äta igen. Någonsin.

Det var rapporten om familjen W:s vattkoppsäventyr. Föräldrarna på dagis har skickat med önskemål till personalen - om det är några fler barn som är smittade: gnugga våra barn på dem tills de går hem - vi vill också ha vattkopporna nu så det är gjort!

1 kommentar:

Kvinnan Aquarius sa...

Oj, mäktigt. Vattkoppor och stora tankar.
Ja, dp väldigt gärna länka.

Är nybloggare. Men det hjälper så smått, märker jag.

Kram :)