måndag, april 28, 2008

Härliga helgen

Att ha en aktivitet på fredag kväll, istället för lördag, förlänger helgen med flera dagar känns det som.

Herr och fru W var på operan i fredags, med tillhörande middag och vinmeny. Heeelt underbart. Inte bara att få sitta och titta på Göteborgs hamn i solnedgången och äta god mat i lugn och ro. Inte bara att få lite kultur och musik i sig (även om intrigen i Figaros bröllop är klart i nivå med vilken buskisfars som helst - fast i annan förpackning). Men för alltihop på en gång.

Sedan kom lördagen, med hämtning av barnen hos kusinerna (där de camperat över natten), fullunch inköpt på det stora gula M:et (ungarna jublade, mamman skämdes). Mamma W var dessutom otroligt produktiv och lagade ett styck punktering (och var tvungen att mitt i alltihopa åka och inhandla nytt däck), bytte till sommardäck på "lilla" bilen och hann med att cykla en liten runda med varje barn efter högljudda önskemål om detsamma. (Mellansyster fick inte följa med och handla däck eftersom hon fortfarande har några vattkoppsblåsor som inte torkat, och tröstades med löfte om cykeltur. Då bröt de andra två ihop och ville också cykla. Kompromiss = mellansyster fick åka en lite längre tur än de andra - något vi inte pratade så högt om för storebror.)

Söndagen kom liksom som ett plus uppepå allt detta - som en bonus. Pappa W och storebror och lillasyster åkte på födelsdagsbrunch hos vänner, medan undertecknad stannade hemma och myste med mellansyster (som fortfarande är portad från allt vad sociala aktiviteter heter på grund av sina envisa blåsor). Lite städning, lite lek och mycket pyssel hann vi med. Pyssel som plötsligt krävde åtgärder av mamma W i barnens rum i syfte att hänga upp pysslet på lagom dekorativt sätt. Det lagom dekorativa sättet tog lite för lång tid, och fru W hann tröttna ordentligt på glitterfjärilar, piprensetrollsländor och sytråd innan det var klart. Men klart blev det.

Så nu är jag här, heltaggad för historiens kortaste arbetsvecka. Två dagar - sen skall jag vara ledig i fem hela dagar, varav 2,5 skall spenderas på spa med svägerskor och svärmor.

Inga kommentarer: