måndag, december 25, 2006

Äntligen!

Ja, så var det då äntligen dags för de GODA nyheterna här hos Fru W!

Kl 13.19, fredagen den 22/12 kom hon så äntligen. För det var en liten tjej vi fick, 49 cm lång och 3720 g tung med ett hattmått på 37 cm.

Eftersom Fru W klagat i långeliga tider på kli och karpaltunnelsyndrom och diverse andra graviditetskrämpor tröttnade läkarna på Antenatal på Östra Sjukhuset och bestämde sig enhälligt (3 st var de!) för att det var dags för baby W att komma ut. Så kl 08.00 äntrade vi Mölndals normalförlossning, ungefär kl 10 sattes droppet för att få igång värkarna. Kl 11.30 serverades lunch i förlossningsrummet som intogs stående mellan värkarna. Kl 12.30 ansåg Fru W att det var dags för lustgasen, och kl 13 tyckte Fru W att det var dags att krysta. Det tyckte dock inte barnmorskan som bad Fru W att låta bli eftersom det inte var öppet tillräckligt. Bebisen tog dock ingen notis om detta, och kl 13.19 föddes en ilsken liten tjej!

Mor och dotter blev hämtade av pappa och syskon den 23 december och vi har nu firat lillasysters första jul. Fru W imponerade inte bara sin omgivning utan även sig själv genom att orka fira jul från kl 12.30 ända till klockan åtta på kvällen. Då orkade varken storebror eller storasyster längre, utan ville åka hem. Och det tyckte även Fru W var ganska skönt.

Nu försöker vi hitta någon slags rutin med fem familjen, och det kommer nog att ta ett tag. Men det har ju gått förut, och för andra så nog skall det gå för oss också.

Jag upphör aldrig att förundras över hur små nyfödda bebisar är - och ändå är det helt otroligt att förstå att man faktiskt burit på dem själv! De är små underverk varenda en, och nu har vi begåvats med tre stycken!

Fast familjen saknar fortfarande en viktig detalj. Den större bilen! Efter att ha transporterat oss alla till och från julfirandet på julafton är det nu bestämt. Den 27 december åker herr W och kollar upp vilken bil som har kortast leveranstid - Ford, Peugeot eller Volkswagen. Den som kan pressa denna till kortast tid blir det. Tills dess kan den som har möjlighet få sig ett gott skratt när herr eller fru W försöker ta sig in i eller ut ur V70:ns baksäte, MELLAN två fulla bilstolar utan annan möjlighet än att klättra över en av dem, eller klättra in från framsätet... Passa på gott folk!!!

Ja, och så undrar ni kanske vad hon skall heta? Det blev en Hedvig!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Men Mamma W, du tycks vara som gjord för att föda små barn till världen! ;) Så glad jag blir att du hann med både bäbis och att fira en fröjdefull jul. Lilla Hedvig är uderbar, man kan nästan känna den nybakta bäbislukten ända hit!

Grattis till hela familjen W

Kramar

Helena

Anonym sa...

Men ljuvligaste lilla Hedvig Finfjun!!! VARMT VÄLKOMMEN TILL VÄRLDEN!!! Så underbart bra att du är här nu - jorden blir en finare plats, den saken är klar. Stjärnklar.

Kramar till dig och hela din finfamilj från Saring

FruW sa...

TACK så himla mycket!
Erkänner att jag inte riktigt vet hur jag skall hinna blogga nu, men lovar att försöka vara här lite oftare än varannan vecka...

Livet med tre barn är stökigt, högljutt, kramigt, lite svartsjukt - och såklart alldeles underbart!

tusen tack för era fina gratulationer!