torsdag, juli 24, 2008

Lön för mödan?

Man skall vila på semestern, säger folk.
Det brukar fru W inte riktigt gilla. Vila ligger liksom inte för mig. Vill fixa och greja och få ordning på sånt som man inte hinner när man jobbar. De senaste dagarna (den senaste veckan om man skall vara ärlig) har tvättstugan varit förmål för denna arbetsiver. Och inte bara fru W, utan även herr W har varit högst inblandad i projektet. Vi har skrapat och murat och spacklat och slipat och tvättat och målat och målat och målat.

Idag har vi varit och (och med några små bakslag - som att vi tillexempel hade glömt att Micro inte ligger precis brevid IKEA i Kållered längre och att vi alltså inte alls kunde köpa takräcken där och att vi följaktligen inte kunde köpa bänkskivan vi tänkt för att vi inte kunde få hem den...) införskaffat inredning till tvättstugan. Det gick till slut bra.

Det som inte gått så bra idag är att vi konstaterat vad det är som missfärgat en del tvätt på sistone. Vi är nu rätt säkra på att vi lyckats tvätta en avsevärd bit färgad kartong/papp. Det gillar inte tvättmaskiner. Alls. Papper blir nämligen en kletig massa när det kommer i kontakt med vatten, och sprider sig till alla möjliga ställen i maskinen. Till exempel till MELLAN tvätttrumman och cylindern utanför. Ett utrymme som det är helt omöjligt att komma in i utan att demontera hela tvättmaskinen. Det kostar minst 2000 kronor har jag lyckats ta reda på idag. När man väl får hit en serviceperson alltså. Vilket kan ta tid. Tid är något som en trebarnsfamilj inte har när det gäller tvätt. Nu går maskinen högtemperatursprogram efter högtemperatursprogram med massor av vatten, och fru W:s miljömedvetande står och hojtar i ett hörn av samvetet. I resten av samvetet står nämligen ekonomen och tar sig för pannan och undrar vem i **** det är som lägger i tvätt i maskinen utan att kolla så att det inte är massor av papp i den... Jag kan väl bara hålla med. Hördu samvetet - jag håller med!!! En fin tvättstuga är inte riktigt helt komplett utan fungerande tvättmaskin.

Dessutom slutade vår telefon att fungera idag. Och avloppsröret till vasken i badrummet hade lossnat. Igår hade dessutom kylarvätskan till Volvon sjunkit för lågt igen.

Nästa år kanske vi skall sikta på att vila på semestern ändå?

2 kommentarer:

Tre Gringos sa...

Neej, vila på semestern är det nog få barnfamiljer som har tid med. Hoppas ni får ordning på allt snart så ni hinner vila lite i alla fall.
Kram

Anonym sa...

Oj oj vad ni grejar! Du ar en riktig arbetsmyra du! :) Jobbigt med tvattmaskinen och jag haller helt med, det ar den maskinen som bara maste maste fungera hela tiden for att vardagen inte helt ska kapsejsa for en smabarnsfamilj.

Mannen och jag kom igar rpa att vi inte tittat pa TV pa en sisadar 5 veckor, inte en endaste gang alltsa. Tiden racker inte till, men att den inte racker till just det gor ju inte sa mycket. Kanske vore det ide att gora sig av med den? Men barnen vill titta pa DVD-film ibland forstas.

Ha det bra! Hoppas allt jobb loser sig sa smidigt det gar.
Har packas det kartonger hogt o lagt...och pa bredden..

Kram
A-H