tisdag, mars 04, 2008

3 minus 1 blir TVÅ bilar!

NU HAR DET HÄNT!
Familjen W (med summa sumarum TVÅ körkort, och följaktligen maximalt TVÅ bilförare samtidigt), har äntligen minimerat bilbeståndet till lika många.

För över ett år sen skulle vi byta ut vår stora bil (V70) mot en absurt stor familjebuss, eftersom alla 3 barnen W:s full-size-barnstolar inte fick plats i bredd i baksätet i V70:n, och varken herr eller fru W var helt bekväma med att klättra in till mellanplatsen i baksätet via förarsätet. När den gamla stora bilen (dvs v70:n) skulle säljas var de presumtiva köparna och herr W inte alls överens om priset. Fru W var mer villig att göra en dålig affär, mycket på grund av att min och "gamla-stora-bilens" historia inbegrep måååånga byten av bilbatterier i snöstorm, regnväder och enorm tidspress. Som ni säkert förstår blev bilen inte såld. Inte heller den bil som alltså nu var 3:e-bil blev såld. En inte alls liten Volvo 740 av årsmodell -89. En gammal trotjänare, som trots diverse skavanker ändå alltid varit pålitlig och startat oavsett väder (om man vetat att man måste rucka på reläet till bränslepumpen).

För tre veckor sen tvättade fru W så 3:e-bilen både in- och utvändigt, för att den skulle kunna fotograferas för att sedan säljas. När tvättningen var klar skulle så fotograferingen göras. Då startar inte bilskrället. Alls. Det tog herr W 3 veckor att komma sig för att ens titta på bilen igen, så arg blev han. (Det skall ju i rättvisans namn tilläggas att inte heller fru W under dessa 3 veckor tagit sig en titt på bilen...)

I förrgår blev det gjort. I går blev bilen såld. Så nu är jag sprillans glad. Och lite nostalgisk. Den var ändå rätt fin, vår gamla 740:a...

1 kommentar:

Hilda sa...

Ha ha ha ha ....Förlåt att jag skrattar men det är ett igenkännande skratt. Ja alla dessa bilar och alla historier kring dem och alla möjliga sätt att få igång dem på. De är verkligen som individer bilarna. De lever sitt eget liv och fungerar alla på olika sätt...ha ha ha ....tack jag behövde ett skratt i dag. Du skriver underbart!