lördag, augusti 11, 2007

Produktiv slutspurt

Nu är semestern slut för familjen W. För barnen W har hela veckan varit som en "vanlig" vecka, med dagis mån-ons-tors, och herr W hade en "mjukstartsvecka" med tre arbetsdagar. Men oj vad slutet på semestern varit produktivt. Inte nog med att semestern överlag varit väldigt resultatrik (med städad gillestuga, oräkneliga resor till tippen, ett superstädat garage (i alla fall för att vara vårt garage), en trädgård i mer ordning än någonsin tidigare och lite röj i garderober och bland kläder. Dessutom resulterade de sista dagarna i - lister i köket!

För den oinvigde kan detta låta väldigt trivialt, men då känner man inte familjen W. Det är nu ganska exakt fem år sedan vi fick nycklarna till vårt hus. Eftersom familjen W känner familjen W ganska väl, satte vi kofoten i köket ca fem minuter efter att vi kommit in. Annars skulle det aldrig bli gjort. Och två och en halv månad senare hade vi strippat köket ner till råsponten, breddat en dörr och flyttat en annan, och fyllt på med gips, spackel, köksinredning, kakel, färg och nytt golv. Vitvaror kopplades in, vasken och blandaren monterades i bänkskivan - och sen tog det liksom stopp. Sen funkade det ju. Sockeln nere vid golvet kom upp, men inte täckskivan ovanför köksskåpen. Fodren runt fönstren var besvärligt, så det blev inte heller av. Taklisterna kunde vi inte sätta eftersom skivan ovanför skåpen inte var satt, och golvlisterna kunde vi inte sätta för att vi inte hade målat murstocken (och inte visste riktigt vad vi skulle göra med den). Och så har det sett ut sen dess - i princip. Vi har förvisso inte legat på latsidan sen dess, men vi kan inte skylla på att vi inte haft tid att fixa listerna. Vi har inte orkat, och uppenbarligen inte tyckt att det var viktigt nog.

Men halleluja - nu har det hänt! Vi har taklister (och följaktligen också skivorna ovanför skåpen), fönstren har foder, vi har fixat med ett litet glapp i golvet som inte var så snyggt.

Och som herr W sa:
Det är smart att vänta fem år med att göra färdigt köket, för nu kommer vi att tycka att vi har ett nytt kök i fem år till!!

3 kommentarer:

Saring sa...

Bästa inställningen :-D Så DUKTIGA ni har varit nu!!!

Tre Gringos sa...

Härligt! Nu kan ni ju start ett nytt projekt. Låter som oss precis.

FruW sa...

Vi behöver inte starta några nya projekt - vi har redan femton för många igång... Men det är aldrig fel att kunna bocka av åtminstone något!